HP SmartStream

Nieuws: Vila Etiketten gebruikt HP SmartStream Collage om unieke labels te produceren voor “Nondedju Hete Saus”

Het Nederlandse merk “Dokter Worst” heeft een speciale editie van de “Nondedju Hete Saus” op de markt gebracht met unieke etiketten gecreëerd met HP SmartStream Collage.

Vila Etiketten, onderdeel van de Optimum Group (dubbel denk ik?), is een volledig digitale drukkerij met vijf HP Indigo machines. Vila Etiketten was benaderd door Hete Saus producent “Dokter Worst” om de mogelijkheden te bekijken voor het ontwikkelen van een uniek etiket voor een gelimiteerde hete saus opgedragen aan het “Heet, Zuur Hop Festival”. Omdat de identiteit van het festival al volledig ontworpen was gaf Vila Etiketten de mogelijkheid om elk van de labels toch uniek te maken met de hulp van HP SmartStream Collage.
In eerste instantie lijkt het alsof alle etiketten hetzelfde zijn, maar als je aandachtig kijkt, dan ziet de klant dat op elk etiket de grafische elementen anders zijn. De combinatie van hete pepers, citroenen, hopbloemen en ananassen vertegenwoordigt goed de ingrediënten van de hete saus.

HP SmartStream Collage gebruikt een algoritme om een willekeurige combinatie van specifieke design elementen te maken. Dit om zo een uniek design te maken voor verpakkingen, commercieel en speciaal drukwerk. Het variabele design creëert dynamiek in de vormgeving (of verschijning) van de flessen in het schap. Deze unieke etiketten zijn geprint op een HP Indigo 8000 digitale pers.

Jeroen de Bont, beter bekend als “Dokter Worst” en eigenaar van het merk “Nondedju Hete Saus zegt hierover: “Zonder de identiteit van mijn saus en het festival te verliezen heeft Vila ons geholpen om unieke etiketten te maken die de aandacht vestigen en boven de hete saus te complimenteren.

om unieke etiketten te maken die de aandacht vestigen en de vormgeving naar een nog hoger niveau te tillen.

Een absolute unieke verpakking dat een verzamelitem blijkt te zijn”.

HP SmartStream Collage is de nieuwe generatie van HP Indigo’s hyper-personalisatie software, geïntroduceerd op de markt na HP SmartStream Mosaic. Het is een nieuwe functionaliteit van HP SmartStream Designer, een plug-in for Adobe InDesign en Adobe Illustrator.

Hugo de Graaf, hoofd prepress bij Vila Etiketten: “SmartStream Collage HP biedt ons weer een nieuwe mogelijkheid om klanten te voorzien van een te gekke marketingtool. Van onze kleinste klanten tot de grootste merken. We kunnen ze nu voorzien van unieke etiketten met een groot ontwerp tot aan een ontwerp met de kleinste veranderende details zodat een klant niet per se haar product identiteit hoeft te verliezen. Omdat we al specialisten zijn in Variabele Date Printing is dit een grote voorsprong en welkome service naar onze klanten toe.


 Voor meer informatie, neem contact op met:

HP Nederland B.V.
Irene Quah
Krijgsman 75

1186 DR Amstelveen

The Netherlands

irene.quah@hp.com

T +31 20 721 48 89


www.hp.com

Vila Etiketten
Hugo de Graaf
Head of prepress
Minervum 7314
4817 ZD Breda

Hugo@vila.nl

T +31 76 571 28 00

www.vila.nl

www.optimumgroup.nl