Vila Etiketten is BRC gecertificeerd. De audit is succesvol afgerond en beoordeeld met Grade AA.

NIEUWS: Vila Etiketten behaalt BRC certificering Grade AA

Vila Etiketten behaalt BRC certificering Grade AA, het hoogst haalbare niveau binnen de normering.

Vila Etiketten is BRC gecertificeerd. De audit is succesvol afgerond en beoordeeld met Grade AA. Vila Etiketten waarborgt hiermee de voedselveilige productie van zijn etiketten en flexibele verpakkingen.

BRC VOEDSELVEILIGHEID Verpakkingsmateriaal voor voeding werd opgenomen in de normering voor de voedingsindustrie vanuit het besef dat verpakking en voeding integraal deel uitmaken van één productieketen. Mogelijke bacteriën of schadelijke stoffen op of in verpakkingen kunnen voedingswaren besmetten. Bijgevolg dient verpakkingsmateriaal aan dezelfde eisen te voldoen als de producten die erin verpakt worden.

BRC Global Standards is een vooraanstaand certificatieprogramma dat wordt gebruikt door meer dan 23.000 bedrijven in 123 landen. Hiermee wordt de standaardisatie inzake kwaliteit, veiligheid en andere criteria gegarandeerd en de eindgebruiker beschermd. BRC staat voor ‘British Retail Consortium', een kwaliteitsnorm opgericht in Engeland voor producenten van levensmiddelen. Deze standaard bevat inmiddels een breed pakket aan kwaliteitseisen op het gebied van voedselveiligheid, productie en omgeving.