Bundeling van krachten Etiket Nederland en Vila Etiketten

Alkmaar/Amsterdam/Breda, 9 februari 2015

Vila Etiketten en Etiket Nederland worden samengevoegd en vormen daarmee een top 3 speler in de markt van zelfklevende etiketten. De combinatie van Vila Etiketten en Etiket Nederland past in de strategie van schaalvergroting en productverbreding die vorig jaar is ingezet door Etiket Nederland. De directies van beide ondernemingen worden gezamenlijk verantwoordelijk voor
de ontstane groep
.

Strategische rationale

  • Door de samenvoeging van Etiket Nederland en Vila Etiketten ontstaat een unieke combinatie van expertise in flexodruk en digitaal drukwerk voor zelfklevende etiketten.
  • Vila Etiketten is een van de grootste specialistische producenten in Nederland op het gebied van digitaal drukwerk van zelfklevende etiketten. Vila Etiketten heeft een focus op de grafische industrie en op kleine en middelgrote oplages industrie breed. Etiket Nederland is een leidende speler in het drukken van zelfklevende etiketten voor klanten in food, logistiek en retail.
  • Gecombineerd zijn beide ondernemingen in staat om hun huidige klantenbestand nog beter te bedienen. Voordelen voor bestaande en nieuwe klanten zijn een breder productenpakket, betere service door een gecombineerde verkooporganisatie en toegenomen flexibiliteit door de gecombineerde productielocaties.
  • Het samengaan van Etiket Nederland en Vila Etiketten past in de strategie van schaalvergroting die twaalf maanden geleden is ingezet middels de investering door Mentha Capital, een investeringsmaatschappij uit Amsterdam, in Etiket Nederland. Ook de overname van Etipro door Etiket Nederland in 2014 was een eerdere stap in het plan van consolidatie.
  • Door de bundeling van krachten ontstaat een sterke top 3 speler in de Nederlandse markt van zelfklevende etiketten met een omvang van € 25 miljoen omzet en 120 medewerkers.

Nadere gegevens transactie

  • De bedrijfsnamen Vila Etiketten en Etiket Nederland blijven naast elkaar bestaan.
  • Beide ondernemingen blijven zelfstandig opereren en gevestigd op hun huidige locatie.
  • De dienstverlening van Vila Etiketten en Etiket Nederland aan hun bestaande klanten zal zorgvuldig gewaarborgd blijven.
  • De directies van beide ondernemingen blijven direct bij de ondernemingen betrokken en worden gezamenlijk verantwoordelijk voor de gehele groep.

Vila Etiketten heeft een productielocatie in Breda en heeft 45 medewerkers, Etiket Nederland houdt kantoor in Alkmaar en heeft momenteel 75 medewerkers. Mentha Capital is een investeringsmaatschappij met een focus op sterk groeiende, middelgrote ondernemingen in de Nederlandse markt.
 
Voor vragen en informatie kunt u terecht bij:
Theo Noordman                                                        Robbert Vugts
Etiket Nederland B.V.                                                Vila Etiketten B.V.
+31 (0)72 533 2044                                                   +31 (0)76 571 2800

Klik hier om het persbericht te downloaden.